Prietenii de ocazie



Cred că era timpul să realizez şi eu că oamenii, fie ei prieteni sau nu, sunt cum sunt. Adică? Adică tu poţi să fi mort, bine mersi, undeva asfixiat cu monoxid de carbon, sau storcit de un tren pe vreo cale ferată, că nimeni NU ŞTIE! Şi nici nu le pasă.

Ei bine, eu am avut ocazia să fac un alt experiment. Am stat acasă. Mă simţisem rău şi uite aşa am profitat.

Telefoane pe ziua de ieri? 0. Nu tu ,, ce faci, de ce nu ai venit la şcoală?" nu tu ,, eşti ok?" sau ceva asemănător. De la nici o persoană. Cu excepţia mamei. Şi cu excepţia... în fine, el nu se pune. Şi nici măcar ,,surorile mele". Scuza cu nu am credit e deja expirată de vreo 2 ani în cazul mai multor persoane. Şi există de asemenea Sfântul'Net. Hai că de el a auzit şi 'nea Gică. Sunt atâtea căi prin care poţi comunica în ziua de azi. Of, Doamne!

Şi uite aşa dragii mei inexistenţi care nu citiţi blogul niciodată. M-am săturat de prefăcuţi şi de prieteni de ocazie. Dar asta nu mă va doborî. Din contră. Asta dacă vă gândeaţi că am de gând să fac vreo prostie. În niciun caz. Atâta timp cât pe lumea asta există milioane de proşti, nu văd de ce ar trebui tocmai unul inteligent care poate face multe, să se ducă dracului.

Am scris în cartea mea fie că vrem, fie că nu, avem nevoie de oameni în jurul nostru. Până la urmă o să fac eu cumva ca ei să aibă nevoie de mine. E uşor să manipulezi, prea uşor chiar. Exemplul e la TV. Eu nu o să fac asta, pentru că vreau să cred că am alţi aşi în mânecă. Şi am. Vreo doi de care sunt conştientă din ce în ce mai mult.

Vă mulţumesc pentru nimicul acordat. Răsplata vă va fi pe măsură. Şi nu neapărat de la mine...:D

Raluca Băceanu

Comentarii

Unknown a spus…
Hei, ma bucur ca esti in lumea reala cu acest post. Mereu esti singur prin lumea asta mare, astfel ca nu te mira ca nu te-a sunat nimeni. Eu sunt Nimeni, Eu zis Ăla, iti las un comentariu, spunandu-ti ca ti-am citit ce ai scris. Chiar credeai in astfel de prietenii?
A.I.R a spus…
cand vine vorba de prieteni, nu prea mai cred in multe.
ideea e ca DUPA ce a aparut asta pe blog, au sarit vreo cateva persoane cu telefonul.
ceea ce mi-a aratat nu doar ca au ,,calitatea" de a fi acolo doar cateodata, ci sunt si ipocriti.
nu se aplica insa la toti. asta e singurul lucru care m-a frapat, intr-un sens bun, in cazul de fata.
Unknown a spus…
Oamenii sunt frapanti mereu prin comportament, si tu ai stari alternante, si ipocrizia e tot o calitate a noastra. Spun calitate, ca oricum alterneaza defectele si calitatile.
FANURIA a spus…
ESti deosebita draga mea,felicitari in tot ceea ce fc.Nu te-am descoperit demult,dar reusit sa imi starnesti interes.Fii binecuvantata.

Postări populare de pe acest blog

Cum să ai grijă de un pui de porumbel

Agonie şi extaz - păreri şi citate preferate

De ce fac maratoane Harry Potter când sunt tristă sau singură?