Zodiacul explică...


Prefer să vorbească o carte de specialitate în locul meu [Zodiac Universal, 1998]. O să vezi şi înţelegi de ce...

,,Atrăgătoare, inteligentă şi cinică - iată cum poate fi definită în câteva cuvinte nativa aceste zodii [capricorn dacă nu v-aţi prins]. Frumuseţea ei este mai degrabă cea a unei statui sau a unei regine care păşeşte cu graţie peste cadavre (ale admiratorilor ei, fireşte). Inaccesibilă, rigidă şi conservatoare, este preocupată mai ales de carieră, neglijându-şi viaţa sentimentală. Fiind foarte conştientă de faptul că nu se va simţi împlinită decât atunci când va obţine un post-cheie în societate, nu este atrasă decât de un bărbat cel puţin la fel de puternic, cu aspiraţii similare şi capabil de acelaşi efort pentru a-şi atinge idealurile.
Este extrem de ambiţioasă şi pragmatismul de care dă dovadă în fiecare clipă a vieţii ei o fac o concurentă de temut chiar şi pentru un bărbat foarte sigur pe el. De altfel, nativa reuşeşte să se integreze mult mai bine într-o societate predominată de bărbaţi, având pretenţia ca aceştia s-o trateze ca pe egala lor, sau de ce nu, ca pe o superioară. Dar echilibrul şi siguranţa afişate în mod ostentativ nu sunt decât zidul care, odată escaladat, se năruieşte pentru a face loc temerilor, neliniştilor pe care femeia Capricorn încearcă să le reprime sau să le ascundă chiar şi de propria-i persoană.În relaţia de cuplu poate părea frigidă, ceea ce-i descumpăneşte pe aspiranţii la favorurile ei. Dar adevărul este că îşi reprimă emoţiile şi pasiunile, căci ajunge încă din adolescenţă la concluzia că e mai bine să fie venerată, decât să pară îndrăgostită şi, în concluzie, vulnerabilă."

Mai departe...

,,Dintre toate semnele zodiacale, se poate spune că nativul este cel mai străin de iubire, pentru că îi e teamă să se implice cu adevărat. Pentru el, sensul vieţii nu este cel de a-şi găsi jumătatea perfectă, ci de a cuceri puterea, prin orice mijloace şi în orice condiţii.
Retras, taciturn şi maliţios, nu se poate spune că are mare priză la reprezentanţii de sex opus. Îşi reprimă din start dorinţa de a flirta, de a se strecura în sufletul persoanei pe care o admiră, de teamă că va fi respins şi că scutul care-i protejează inima va fi penetrat. Nu face nici un efort pentru a plăcea, deci nu este surprinzător faptul că cel mai adesea el este reduta cucerită iar dacă nu, acceptă celibatul ca pe ceva normal. El este sloiul de gheaţă pe care numai un mare curajos îl poate topi, şi asta numai în cazul în care va avea atâta răbdare încât să nu se enerveze atunci când simte că eforturile lui ar putea fi zadarnice. În ciuda aparenţelor, în spatele icebergului se ascunde un vulcan care aşteaptă momentul propice erupţiei. Poate părea surprinzător dar, odată cucerit, Capricornul devine extrem de pasional, flacăra aţâţată cu greu putând pârjoli tot ceea ce întăreşte în cale. Sensibil şi romantic, este o adevărată surpriză pentru cel care l-a cucerit , intensitatea emoţiilor lui fiind copleşitoare.
Interesant este faptul că frica de a iubi este similară cu dorinţa nebunească de a se îndrăgosti. Dar este pudic, sensibil, se simte prea puternic pentru a renunţa la masca pe care şi-a compus-o cu atâta efort şi atunci preferă solitudinea. Categoric, planul sentimental este singurul domeniu în care Capricornul renunţă la luptă chiar înainte de începutul acesteia. Dar când se îndrăgosteşte (şi asta inevitabil la cei mai mulţi dintre nativi, de altfel, ca la toate celelalte semne zodiacale), Capricornul devine un exemplu de devotament, de tandreţe îmbinată în mod strălucit cu pasiunea ardentă care poate topi, la rândul ei, chiar şi cea mai neînsemnată punte dintre sufletul lui şi al persoanei iubite."

Poate şi de asta m-am obişnuit ca lucrurile frumoase să nu mi se întâmple mie. Balanţa ,,reciprocităţii" va fi mereu sub semnul întrebării...

Raluca Băceanu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum să ai grijă de un pui de porumbel

Agonie şi extaz - păreri şi citate preferate

De ce fac maratoane Harry Potter când sunt tristă sau singură?