A doua fundaţie


De azi, Asimov este scriitorul meu preferat. Este absolut genial şi nu pot să cred că am pierdut atât de mult timp până să îl citesc.
Deşi mulţi vor zice că este deja ,,fumat" eu voi spune ,,nu mai spune!". Am terminat acum câteva minute de citit A doua fundaţie. Ştiu, ştiu, nu le-am luat în ordine. Deh, citesc cam dezorganizat, dar asta e. Oricum, volumele pot fi citite şi individual... Voi căuta NEAPĂRAT şi celelalte părţi că altfel o să înnebunesc.
În romanul ăsta, paranoia se află la fiecare colţ, sau să zicem că se află la fiecare capăt de Galaxie, în tot şi toate. Şi pe bună dreptate!!! De fapt, tot ce în lumea noastră poate părea paranoia, în roman e cruda realitate!
De unde poţi ştii sigur că hotărârile tale nu sunt de fapt ale altcuiva? De unde nu ştii că eşti o simplă marionetă...de unde poţi ştii că nu eşti?
Magnific! Unde-i paranoia, e şi mister şi suspans.
O să încep să cred că şi în lumea noastră există o A doua fundaţie care controlează orice probabilitate.
Şi asta, mă face să mă întreb dacă ce am scris până acum, e scris din propria mea iniţiativă...
Voi ce ziceţi?...

P.S Până atunci încercaţi să citiţi A doua fundaţie şi după puteţi să îmi răspundeţi-dacă sunteţi siguri că răspunsul e al vostru, şi nu doar ,,lucrat" în minte. Dar de nimic nu cred că veţi mai fi siguri vreodată xD.

Raluca Băceanu

Comentarii

Anonim a spus…
eu zic că mai am până să ajung la A doua fundație ca să știu despre ce vorbești, dar până acum Preludiul e tare. În ciuda faptului că nu sunt o împătimită sf. Oricum, mersi pentru postare, dacă nu ai fi fost nu aș fi încercat mult timp seria ;))
Anonim a spus…
este destul de trist că nici măcar nu își mai cunosc planeta originală. Însă la câți ani au, este de înțeles.
A.I.R a spus…
hehe. ma bucur ca am ajutat si eu ^:)^

Postări populare de pe acest blog

Cum să ai grijă de un pui de porumbel

Agonie şi extaz - păreri şi citate preferate

De ce fac maratoane Harry Potter când sunt tristă sau singură?