Top 10 :Carti care trebuie citite!


Gata! Oficial avem vacanta. Pa scoala , teme, profi...dar nu si pa carti.
Am promis ca voi scrie un top , carti ce merita citite. Cum in vacanta mai sunt si momente cand te plictisesti iti spun eu ce poti sa faci: Citeste din lista de mai jos ce crezi ca e mai interesant, desi toate cartile din top sunt foarte bune. De ajuns cu vorbaraia, sa vedem si top-ul :). Enjoy!



Locul 10:“Ferma animalelor” de George Orwell.


Ferma animalelor” este o fabula politica plina de intelepciune, de compasiune si de invataminte pentru vremurile pe care le traim”
New York Times

Locul 9 : “Eseu despre orbire” de Jose Saramago.

Autorul spune despre roman ca este o imago mundi:viziunea inspaimantatoare a unei lumi tragice. Romanul nu va varsa lacrimi pentru suferintele personajelor inventate , ci va tipa in fata unei interminabile si absurde dureri a lumii.


Locul 8 : “Crima din Orient Express” de Agatha Christie.

Cand vine vorba de Agatha Christie , nu mai e nevoie de nicio descriere. Un roman politist de exceptie, printre cele mai bune ale sale.


Locul 7 : "Craciunul lui Poirot” de Agatha Christie.

“Rareori lucrurile sunt ceea ce par a fi.”


Locul 6 : “ Vrajitoria de-a lungul timpului” de Gh.V Bratescu.

O carte care chiar a reusit sa faca din mine o persoana mai putin superstitioasa si care mi-a raspuns la multe intrebari.

Locul 5 : “Liturghia neagra” de J.K Huysmans.


" Liturghia neagra "e o invitatie la o calatorie paradoxala. E bine sa pleci? Sa ramai? Autorul si purtatorul sau de cuvant, Durtal, hotarasc sa plece ramanand si sa se indeparteze fara sa se miste. Fuga lor nu se petrece intr-un spatiu fizic.
Yves Hersant

Locul 4 : “Fiul risipitor” de Radu Tudoran.


Un roman grozav , scris de un autor grozav. Radu Tudoran este unul dintre preferatii mei autori din literatura romana. Merita!



Locul 3 :”Morti pana la apus” de Charlaine Harris.

Toate cartile din seria “Vampirii Sudului” merita citite, dar fiecare lucru are un inceput. Primul volum citit si deja sunteti infectati de virusul “mai-vreau-sa-citesc” :)).

Locul 2 : “ Eclipse” de Stephenie Meyer.

Imi place toata seria Twilight dar Eclipse este preferata mea si cred ca isi merita locul pe deplin in acest top (stiu ca si voi –majoritatea-ati citit-o).

Locul 1 : “Cadavrul care rade” de Laurell K. Hamilton.

Aceasta carte e pe locul 1. Pentru mine valoreaza enorm de mult. Iubesc cartea asta –de fapt toate cele 17 carti din seria Anita Blake. O carte in care vampirii, zombii , licantropii si nu numai sunt la tot pasul.
Aceasta am considerat ca merita locul 1 pentru ca am inceput seria cu ea , desi este volumul 2. Nu mai stati pe ganduri si cititi-o. Este absolut fabuloasa!

Raluca Băceanu

Comentarii

New Sensations a spus…
hmm nu consider ca “ Eclipse” de Stephenie Meyer isi merita locul 2, totusi, :"ferma animalelor" sau "eseu de orbire" le consider mult mai uitile :P

nice post :D
Ioana Ionescu a spus…
Eclipse-e cea mai tareeeeeee!!!!!!


Morti la apus m-a dezamagit
complet.Poate ca lumea creata de Stephanie Meyer e mult mai interesanta si captivanta.

Respect Agatha Christie(Craciunul lui Poirot-rulz...)
daniel a spus…
@Jo: Sa inteleg ca n-ai mai mult de 12 ani, daca ai fost dezamagita de o carte mult mai inteligenta, mai plina de actiune, suspans si umor decat prost scrisa, lacramoasa si facatura de marketing, nota bene, pentru copii care e Eclipse si toata seria lui Meyer (pe NYT bestseller list e intr-adevar pe primul loc la Children's Series Books!)
A.I.R a spus…
Acum fiecare cu gustul lui :)
Julie a spus…
Ihhi . Inca cineva care aprecieaza cartile de Agatha Christie ! Eu nu ma mai pot opri din cititul lor .
Ioana Ionescu a spus…
Draga daniel cu "d" mic.Nu am 12 ani si te asigur ca am citit mai multe carti decat tine.
Raman la parerea mea despre Eclipse.Si app e pe primul loc a teens nu la childrens.

Felicitari pt ca ai reusit sa inghiti Morti la apus.O tipa virgina iar mai apoi frigida ajungand nesatula si unu' de nu stie pe ce lume e...
Come on!
daniel a spus…
@Jo: Dupa cum raspunzi, nu pari a avea mai mult. Iar aprecierile despre cat de mult sau nu citeste fiecare te duc pe un teren alunecos. Verifica, te rog, inca o data NYTBR, nu blufa, mergi direct la categoria pe care am mentionat-o si-o vei gasi acolo. Ar trebui sa citesti putin si din L.J. Smith, "Vampire Diaries" (1991), ca sa vezi cat de originala e lumea "creata" de Meyer.
@A.I.R: Asa e, dupa gustul, putinta si maturitatea fiecaruia.

Postări populare de pe acest blog

Cum să ai grijă de un pui de porumbel

Agonie şi extaz - păreri şi citate preferate

De ce fac maratoane Harry Potter când sunt tristă sau singură?