Mai mult decat dragoste?...

Desi o sa imi calc pe orgoliu, pe mandria mea si cu riscul de a parea ipocrita fiindca tocmai eu voi aduce in discutie un subiect de la care am incercat sa ma abat uneori si chiar sa il ironizez...o voi face totusi .Interesant sau nu , pe mine cel putin m-a facut sa imi pun cateva intrebari –ca de obicei fara un raspuns satisfacator - insa destul de profunde .


Sa vedem si despre ce e vorba...In urma cu putine zile am deschis cu o persoana foarte apropiata acest subiect. Ce subiect? Ei bine e vorba de....da asa e , e vorba chiar de dragoste. Uite ca am spus-o.


Acum probabil te intrebi in ce context e vorba de asta. Ca doi oameni –destul de- normali ne-am pus intrebarea –sau in fine, mai degraba eu- ce este mai mult decat dragostea? Si daca e sa o luam asa, dragostea insasi e apogeul sentimentelor ptr o persoana draga...Nu prea stiu eu cum sa explic dar sper ca ideea a fost cat de cat inteleasa. De fapt dragostea e acel sentiment care nu merita sa il descriu, mai ales eu –desi deja am facut asta de nenumarate ori-deoarece , pe cat am incercat sa il descriu, pe atat mi-am dat seama ca mai mult stric adevarata esenta, misterul pe care noi toti il ravnim,chiar daca nu recunoastem.
De fapt, nu inteleg de ce am vrut sa il descriu, de ce am dorit sa il impartasesc cu alte persoane, poate necunoscute ,aici pe blogul meu. E posibil ca cine nu ma cunoaste si arunca o privire pe cele abordate aici isi face o parere nu foarte grozava. Dar mie nu imi pasa decat parerea persoanelor care ma cunosc cu adevarat , si nu a celor care pretind asta.


Revenind :)...sa zicem ca pana acum am lamurit o chestiune. Dragostea nu merita sa fie descrisa prin niste simple cuvinte , care oricum ar parea neverosimile in comparatie cu ea, chiar nedemne. Dragostea o poti descrie totusi, doar prin dragoste sau sa o dovedesti , dar asta e alta treaba :)).


Hmm...deci ce ar putea sa fie mai presus, mai mult decat dragoste? Ce ar putea sa fie? Ma tem ca nu am un raspuns clar, si eu in cadrul acelei discutii m-am blocat efectiv. Atunci mi-a venit in ajutor persoana cu care discutam si a spus ceva care m-a uimit. Avand in vedere ca noi percepem realitatea de fapt cum vrem noi si cum ne taie capul, asa putem interpreta si asta. Mi-a spus exact asa “Cred ca mai mult decat dragoste poate fi una ca din povesti “. Aici am intervenit si m-am intrebat daca aceasta dragoste ca din povesti sa fie de o asa intensitate incat realitatea sa nu o accepte incat sa te arunce intr-un vis, insa unul destul de real. La urma urmei, realitatea e doar o iluzie insa una destul de persistenta dupa cum a spus si Einstein. Probabil ca asa si dragostea. Mai mult decat dragoste este tot dragoste insa una atat de superba, de ireala incat pare ca una din povesti ,intotdeauna-evident- cu final fericit.

Acum inclin sa cred ca de fapt o poveste fara final fericit , a avut la mijloc dragoste , dar nu pot spune ca putina, sau ca nu ar fi fost. Cu siguranta a existat, insa nu mai mult de atat dar nici mai putin.

Sa zicem ca raspunsul e unul destul de bun. Dar daca exista unul care poate raspunde mai complet la intrebarea care ma macina de ceva timp, atunci il poftesc sa imi raspunda.

Ca la orice incheiere ,dupa placul meu, ma adresez direct tie, cititorule...poti sa imi raspunzi la intrebarea aceasta? Ce poate fi mai mult decat dragoste?
Eu una mereu voi cauta un raspuns , mai bun decat altul si continui sa ma intreb...

Nu! Acum contemplez : Merita sa ma intreb ce e mai mult decat dragoste ?Si de ce tot timpul eu sunt singura care se intreaba lucruri de genul asta? De ce tot ma gandesc la solutii? De ce vreau sa gasesc un scop in toate cele? DE CE?

Si subconstientul imi raspunde “Nu doar tu te intrebi, insa tu si putini oameni reusesc sa afle cel putin jumatate din raspunsurile pe care cu atata amar le cauta....


P.S Merita sa existe intrebari fara raspuns?

Raluca Băceanu

Comentarii

New Sensations a spus…
dragostea... un subiect care pe mine ma lasa rece :)) (aici ma refer strict la ceea ce ai vrut tu sa reliefezi)

-"Sa zicem ca raspunsul e unul destul de bun. Dar daca exista unul care poate raspunde mai complet la intrebarea care ma macina de ceva timp, atunci il poftesc sa imi raspunda."

- un raspuns vag dar cu o asemanare plimbata in meticulozitate este LACRIMA pocaintei....este cel mai de pret lucru in viata.

acum gandirea [...]


"Este ciudat cum uneori dragostea seamana mai mult cu ura decat cu prietenia…iubim si totusi uram, iubim si totusi ii ranim pe oamenii apropiati noua...Poate ca nu vrem sa se intample cu adevarat si totusi o facem crezand ca dragostea ne da dreptul sa gresim"


Greseala se iarta nu cu dragoste... ci din dragoste cu o lacrima ( stiu suna siropos, dar pentru mine care stiu adevarata poveste cu lacrima pocaintei, nu pot sa imi imaginez doza de "dulce")

oricum acesta ar fi unul din raspunsurile realitatii, pe care tu o consideri iluzie...oare?? hmmm nu stiu ce sa spun :-?

iluzia...poate e dorinta realizarii deosebitului...sau realitatea (realizarea deosebitului imposibila ???) nu stiu aici ma mai gandesc :-?


oricum interesant, se sa zic, la fel ca in introducere...e un subiect care ma lasa rece cu o realitate orbita in caldura
New Sensations a spus…
in comentariul precedent dezonodamantul are si o poveste reala...adica tu...sentimentul ala rece pe care tu il aratati cu inversunare acum e intrat in valul ala de care ziceam orbit in caldura...
A.I.R a spus…
stii ce?



de fapt tu crezi ca fac referire la o persoana....de fapt nu e vorba de el...e vorba doar de sentiment si atat. E vorba in general de dragoste.
New Sensations a spus…
si eu am vbit in general de iubirea ta generalizata ...chiar nu ma inspira persoana de care tu crezi ca am vrut sa insinuez...chiar nu m-am gandit la el...serios...
merita sa avem intrebari fara raspuns..pentru ca nu totu e perfect...si nimic nu e sigur in lumea asta...

ai doar ziua de azi...si maine nu stii ce va fii....


ar trebuie sa lasi totu sa curga de la sine...sa nu te mai intrebi atatea lucruri...ireale..?sau nepamantesti...

totul are o cauza..si un scop...si o urmare...
teoria o stiu toti...practica mai...putin...

si postarea da e destul de interesanta...intrebarea e inacdegvata...

Nu exista nimic mai mult decat dragostea...E ceva...unic...Iar prin ea...se pot rezolva multe lucruri...
"Dragostea este motorul vietii",Raluca...
"Dragostea nu are definitie..."-este adevarat...

Si mai adevarat..este faptul ca atunci cand o intalnesti...o simti in felul tau...o exprimi in felul tau...pentru ca asa suntem...toti..unici...

Ca si dragostea...e o putere supranaturala...nu e nimic dincolo de ea...ESTI DOAR TU...:)

poop
Stii..la inceput..prietenul meu..m a intrebat...
-cam ce este dragostea,iubirea pentru mine..?:)
mi a zis clar...vreau rasp tau sincer...personal...

Nu am stiut ce sa i raspun la
momentu respectiv...nu am stiut...pentru ca...ale mele cuvinte...nu puteau acapara...tot ce poti simti acolo in inimioara ta...stii...

Dar acum cred ca ii pot raspunde...dupa doi ani de relatie cu el...cred ca ii pot da un...raspuns...acceptabil..

Iubirea pentru mine...este insasi un sacrificiu...:)
Nu ca nu ar fi usor sa l iubesc...e foarte usor sa l iubesc si acum...Insa ea...cuprinde mai multe...lucruri...

E ca o compozitie..ce contine mai multe ingrediente...


Credinta
Prietenie
Curaj
Intelegere
Toleranta
Insasi Sacrificiul de a te lasa jertfa celui iubit...

Insa ingredientul principal..e:

Dragostea...

Iar dincolo de ea..........tu stii...

ti am zis deja..:):*
M3TaL-WoRk a spus…
respectul dupa parerea mea:)
New Sensations a spus…
respectul...hm ... as putea spune ca e doar un alt cuvant pentru a defini "dragostea", aici ma refer strict la intelesul acestui substantiv...


totusi...respectul e o forma de iubire...

aici as putea sa asimilez cu "te iubesc, dar nu sunt indragostita de tine"
eu cred ca atunci cand zici..."te iubesc,dar nu sunt indragostita de tine..."

e ca si cum a zice...te iubesc...dar prieteneste....
"te iubesc prietene"...se creeaza un sentiment de prietenie..care iti permite...sa zici acest "stii...te iubesc...dar nu sunt indragostita de tine"...

cand esti cu adv indragostit de cineva...pai atunci...nici numai stii cum sa descrii ce e iubirea:)))....:||

sunt prea multe lucruri...
PACO a spus…
daca vrei intra si la mine pe blog
A.M.Y a spus…
ce e mai mult decat dragostea......credeam ca sti...VIATA e totul...mai departe tine de noi cum ne-o facem...mai buna, sau mai rea...ce zici?

Postări populare de pe acest blog

Cum să ai grijă de un pui de porumbel

Agonie şi extaz - păreri şi citate preferate

De ce fac maratoane Harry Potter când sunt tristă sau singură?