Harry Potter vs Twilight


A venit vremea sa vorbesc si despre carti. Carti, da carti. Cele care mi-au fost alaturi in orice fel de momente.Si pentru ca (cu riscul de a parea din nou, nebuna) le iubesc.Nu stiu cum ar fi viata mea fara ele.Pentru ca sunt o hrana a sufletului dupa un vechi proverb.
Printre primele carti citite, se numara (evident) Harry Potter. Fenomenul HP pot sa spun ca ,,m-a tinut'' vreo 3-4 ani, pana de curand in orice caz. Dar cum ma plictisesc (relativ) repede de lucruri, m-am apucat si de altceva. Radu Tudoran.Si mi-a placut si imi mai place, dar nu cum imi place acum seria de carti Twilight.
Acum o saptamana le-am descoperit , gratie unei f bune prietene,cea mai buna chiar(ai crescut in ochii mei dupa asta I.M.I ).Din nou am simtit ceva nou, care ma electrizeaza,insa mult mai puternic decat HP ( a trecut vremea lui, m-am mai ,,maturizat). Imi place sa ma transpun in locul personajelor, sa traiesc alaturi de ele, imi place fiindca ma simt libera intr-o lume a fanteziei (intotdeauna am iubit lucrul asta). Cartea simt ca se potriveste cu persoana mea ca o manusa , si recunosc unele senzatii, sentimente cu cele din viata reala: placerea de a incalca reguli, adrenalina ,sentimentul de grija fata de persoana iubita, insasi dragostea si multe altele. Povestea unei muritoare si a unui vampir este absolut superba(se diferentiaza de alte carti exact prin acest lucru).
Nu pot descrie, m-am indragostit cu totul de povestea lor si de tot ce inseamna acest fenomen.
Daca HP a durat in jur de 3-4 ani, Twilight castiga teren, ptr ca nu am de gand sa ma plictisesc de ea ca de alte lucruri. HP a fost ceva dragut, dar acum Twilight e exact ceva de care aveam nevoie. Ptr. un timp ,,setea'' mea de lectura a fost potolita, si inca cum.
( The book is ,,exactly my brand of heroin '' )

Raluca Băceanu

Comentarii

Amaya a spus…
mai exista carti care trateaza povestea de iubire dintre o muritoare si vampiri cum ar fi seria Vampirii sudului scrisa de Charlaine Harris dar niciuna nu a tratat dragostea dintre cei doi asa profund.Cred ca mai interesant decat ideea in sine e felul in care scrie Stephenie Meyer.:)
NaMeLeSS a spus…
Am avut un mare noroc atunci cand am gasit aceasta serie de carti.Si de asemenea ma bucur k pot imparti cu tn...
Stephanie Meyer-rocks!
Team Switzerland.
A.I.R a spus…
da..Team Switzerland!!!







i'm with the vampires of course:-J >:D<
Ioana Ionescu a spus…
Am incercat si eu Vampirii Sudului dar Twilight Saga e the best!!!
Eclipse rocks!!!!

Postări populare de pe acest blog

Cum să ai grijă de un pui de porumbel

Agonie şi extaz - păreri şi citate preferate

De ce fac maratoane Harry Potter când sunt tristă sau singură?