Ganduri...

,,Cine esti?’’O intrebare care adesea este pusa….Sau poate chiar retoric te intrebi:,,Cine sunt’’? Uneori incerci sa gasesti un raspuns,altori preferi sa te afunzi in vis...Eu, o fata de nici 15 ani, aflata la asa-zisa varsta a adolescentei, imi trec prin minte o multime de intrebari, incercand sa gasesc raspunsuri. Aceste intrebari ,de cele mai multe ori sunt puse la ,,varsta framantarilor’’ la care eu ma aflu, insa raspunsurile care tot eu mi le dau, oare sunt niste raspunsuri care sunt date de majoritatea persoanelor de varsta mea?sau sunt niste raspunsuri mai mature?
Si totusi, nu stiu cine sunt( sau poate ca da) si incerc sa ma auto-definesc: am venit pe aceasta lume ,insa nimeni nu m-a intrebat daca asta vreau si eu(pur si simplu asta a fost dorinta mamei mele,doar a mamei);nimeni nu mi-a povestit despre lumea asta nimic inainte de a veni pe ea, a trebuit sa o descopar,si partile ei bune dar si cele rele, caci astfel nu ar fi existat un echilibru....Inca de mic copil mi-a fost impus sa raspund la o chemare, la un nume...un nume pe care nu eu l-am ales,nu am fost intrebata daca il vreau sau nu.
Deci ...cine sunt? Sunt o persoana care isi pune intrebari, si descopera ca inca de dinainte de a exista are o soarta, un destin harazit. Pana aici m-am lamurit, sa spunem. Stiu cine sunt( sau cel putin asta cred), dar de ce totul este asa?care este menirea mea?Asta nu mai stiu…(probabil doar sa-mi bat capsorul cu intrebari care este posibil sa nu aiba raspuns:) )
Din intrebare in intrebare, din raspuns in raspuns, trag o concluzie…..si iar imi pun intrebari, iar incerc sa gasesc raspunsuri, poate doar de dragul de a ,,cugeta’’.
Insa vreau sa aflu care e scopul meu in lumea asta.Din moment ce am venit , traiesc in ea, trebuie sa am un scop, si nu numai eu...ci intreaga omenire.
Probabil ca stand si citind aceste ,,framantari’’, tu, cititorule, iti formezi o parere:,,Ah....e nebuna!’’ . Posibil :D. Sau nu....

Pana acum am pus intrebari doar despre mine si tot eu am incercat sa imi raspund.Ca sa nu fiu egoista si doar sa scriu lucruri legate de persoana mea te intreb: tu stii cine esti? De ce esti aici , acum , citind niste lucruri care poate tie iti par niste ,,bazaconii ? :-?

Raluca Băceanu

Comentarii

New Sensations a spus…
Orice intrebare are un raspuns. E adevarat ca poate nu vroiai sa vii pe lumea asta ... dar acum cu sigurantza ai mai alege ori de cate ori vei avea sansa...si sti de ce????fiindca Ai cunoscuto si cel mai important ii cunosti INtrebarariile si chiar si raspunsurile pe care le stii in adancul sufletului :)

PT intrebarea CINE SUNT adica eu ... cititorul... Sunt o fiinta ca si tine... care am venit pe lumea asta tot intrebandu-ma ... numai ca nu cu intrebarea cine sunt ci ... DE CE? oare de ce eram mai vorbareatza cand eram mik si acu la 15 ani incep sa ma comport din nou la fel cu zambetul mai moral fiindca stiu ce spun.... DE CE nu arat cat de mult iubesc o persoana? de ce am momente cand ma simt singura? de ce soarele nu se mai intalneste cu luna pe cer? DE ce lupii urla la luna ? de ce am DOAR niste momente de romantism ... rare... de ce VIATZA MEA e o intrebare??? totul se rezuma la intrebarea de ce?? si traiesc cu speranta ca intr-o zi voi afla :)
New Sensations a spus…
si ceva neromantic dar adevarat :))

"Ce p**a mea se-ntampla ?
Vreau inapoi, va rog duceti-ma inapoi
ce p**a mea caut eu printre voi ?
Ce p**a mea se-ntampla ?
Nu, asta nu e viata mea
Cum p**a mea, nu credeam ca v-a fi chiar asa."
New Sensations a spus…
ai pus poza cu tine :P:P:P ca sa cunoasca lumea cine se intreaba :-? ;))
Ioana Ionescu a spus…
"Insa vreau sa aflu care e scopul meu in lumea asta.Din moment ce am venit , traiesc in ea, trebuie sa am un scop, si nu numai eu...ci intreaga omenire."
Corect!(Eu cred ca unicul meu scop in viata e sa-mi distrez prietenii).Just kidding.Si mie mi-ar placea sa-mi aflu scopul insa nu cred ca il vom afla.Cel putin nu la varsta noastra.

Postări populare de pe acest blog

Cum să ai grijă de un pui de porumbel

Agonie şi extaz - păreri şi citate preferate

De ce fac maratoane Harry Potter când sunt tristă sau singură?