Litisul otravit

Alerga prin rondelele de flori, smulgand cate o floare,intotdeauna cea mai frumoasa , dupa care o baga in gura sa mare cioflaind-o ca un scarbos ce era. De cand aparuse pe locurile acestea schimbase fizicul oraselului, pana atunci pasnic si frumos.
Era mare si totodata mic, deoarece nimeni nu-l vazuse vreodata stand drept ci numai aplecat in asa fel incat membrele sale superioare atingeau aproape pamantul.Plin de par ,cu o gura enorma din care iesea ,ritmic, de parca se lingea pe bot ,o bucata de carne rosie,limba. Dintii sai, semanau foarte bine cu aceeia a unui fierastrau.Asa had cum era , se arata ziua ,dand iama prin flori. Cand zarea o floare frumoasa , in genere prefera Litisul, acea floare, care aducea cu un vechi stramos,trandafirul,se repezea la ea cu balele curgand ,inghitind-o.
Copiii se temeau de el,nereusind niciodata sa-l dezintegreze ,facandu-l o mana de particule dizolvate in eter. Intotdeauna , observand armele din mainile lor ,dracu’ stie cum facea ,ca disparea subit,aparand in alt loc ,langa un alt Litis.
Locuitorii din Xifera Litona,hotarara ca toate florile sa fie stropite,cu o otrava puternica.
A doua zi dupa apusul celor 3 Cromyx, uratul de Itoxifar isi facu aparitia langa flori , linganu-si din pricina limbii prea mari , parul din jurul gurii.
Dar nu termina de mestecat un Litis , ca oameni il si vazura cum da ochii peste cap si face spume la gura. Incremeni pe loc si trupul sau incepu sa se transforme intr-un urias Litis,de data aceasta cu niste tepi enormi ,in care daca te-ai fi intepat, ai fi murit pe loc.
Un Litis otravit si blestemat.Oamenii il ingradira punand deasupra sa o cupola de sticla uriasa ,scriind alaturi: Itoxyfar Litis.
Dupa ce apuneau cei 3 Cromyx, toata lumea se ducea la culcare,oraselul ramanand pustiu,acoperindu-se in timpul acesta cu o uriasa cupola mare,enorma de sticla.Noapte buna.
Oare ce-or visa Litonii?

Raluca Băceanu

Comentarii

NaMeLeSS a spus…
asta e preferata mea...
Imi place mult numele Xifera Litona.Ai imginatie, nu gluma!

Postări populare de pe acest blog

Cum să ai grijă de un pui de porumbel

Agonie şi extaz - păreri şi citate preferate

De ce fac maratoane Harry Potter când sunt tristă sau singură?